Siemens PCS7 Training – Basic

Process Object View, Process Tag Types, OS Project Editor, CFC, OS Server, OS Client… To su svi PCS7 izrazi i samo su dio cijelog raspona. PCS7 je izuzetno opsežna platforma za automatizaciju. Temelj PCS7 sastoji se od različitih komponenti, modula, sučelja i tehnologija. Njegova široka raznolikost mogućnosti otežava odabir, pa je stoga potreban uvid u PCS7 kako bi se korisnicima omogućilo pravo izbora unutar PCS7 sustava.

Sadržaj obuke
Na ovom tečaju ćete naučiti kako implementirati raznolikost inženjerskih mogućnosti na strukturiran i učinkovit način s SIMATIC PCS7 procesnim sustavom upravljanja. Radom prema originalnim SIMATIC PCS7 treninzima, implementirat ćete softver za automatizaciju procesa postrojenja sve do razine HMI sučelja. Značajke SIMATIC PCS7 sustava, kao što su integracija svih podsustava, inženjering orijenitran postrojenju, upravljanje podacima i upravljanje projektima se nadopunjuju naprednim funkcijama koje omogućuju učinkovit i ekonomičan inženjering.
Obuka za PCS7 temelji se na njegovim komponentama i tehnologijama. Učenici će naučiti identificirati ove komponente, njihova ograničenja i mogućnosti kombinirati ih u radnu aplikaciju koja odgovara na željenu funkcionalnost sustava i zahtjeve za kvalitetom. Naučit ćete kako stvoriti objekte!

Ciljana skupina obuke
Ovaj trening namijenjen je za inženjere početnike u PCS7, koji bi trebali biti u mogućnosti implementirati aplikaciju PSC7 na temelju postojećeg dizajna sustava

Potrebna predzanja
Da bi sudjelovali na ovom tečaju, sudionici trebaju imati iskustva s industrijskim kontrolnim sustavima i općenitim znanjem razvoja PLC i SCADA aplikacija. Osim toga, sudionici bi trebali imati dobre osnovne vještine rada u MS Windows okruženju.

Koraci osnovnog PCS7 tečaja
– Pregled sustava i arhitektura. (rad, komunikacija i inženjering),
– Identifikacija komponenata i sučelja, mapiranje ograničenja i parametara (tečaj obuhvaća terensko sučelje kao i HMI sučelje),
– Konfiguracija bitnih komponenti: Automatska stanica (AS), Operativna stanica (OS) i Inženjerska stanica (ES) te umrežavanje Ethernet i Profibus (PA) sučeljima,
– Standardizacija komponenti i objašjenje kako koristiti Master Library,
– Upotreba CFC i SFC kao rješenje za automatizaciju,
– Izvođenje dijagnostike PCS7 aplikacije pomoću dostupnih alata u njihovoj punoj mjeri,
– Distribuirani inženjering (podjela multiprojekta na nekoliko njih) i kako napraviti važne strateške odluke tijekom implementacije.

Dodatni PCS7 tečajevi
Uz osnovi PCS7 tečaj, također nudimo i sljedeće napredne PCS7 tečajeve:
1. SIMATIC Batch Engineering Course
2. SIMATIC S7-SCL Programming Course
3. HMI/SCADA – Industrial Process Visualisation – WINCC
4. SIMATIC Safety Integrated Course